H Αισθητική Οδοντιατρική σήμερα

Galatsi Smiles - aesthetic dentistry
Galatsi Smiles - smile boy

«Αισθητική Οδοντιατρική είναι η επιστήμη που προσπαθεί να συμπεράνει από τη φύση, τους κανόνες και τις αρχές της τέχνης» – S. Stein

Από την αρχαιότητα, η ομορφιά απασχολούσε τους ανθρώπους. Κατά τον Αριστοτέλη, το κάλλος είναι αντικειμενικά υπαρκτή ποιότητα, ιδιότητα που έχουν τα ίδια τα αντικείμενα, τα πράγματα. Στα «Μεταφυσικά» λέει : «Tα σπουδαιότερα γνωρίσματα του ωραίου είναι: συμμετρία, αναλογία και ενάργεια». Στο «Περί Ποιητικής» προσθέτει την ακεραιότητα και ενότητα στην πολυμορφία, ενώ προσπαθεί να προσδιορίσει τη σχέση της ομορφιάς με το καλό.

Σήμερα η αισθητική οδοντιατρική απαντάει στην επιθυμία όλων μας για βελτιωμένη αισθητική και ένα καλύτερο χαμόγελο. Είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής επιστήμης που ασχολείται με την αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων των δοντιών και ούλων και την αποκατάσταση της αρμονίας και της ομορφιάς του χαμόγελου. Η σύγχρονη οδοντιατρική μας προσφέρει πολλές επιλογές αισθητικής αποκατάστασης. Επειδή η αισθητική προσέγγιση είναι κατά ένα μεγάλο βαθμό υποκειμενική, πάντα πριν παρέμβουμε στον ασθενή μας προηγείται συζήτηση και ανάλυση όλων των παραμέτρων, καθώς και διαγνωστική προσέγγιση του αισθητικού προβλήματος. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ μιας απλής λεύκανσης δοντιών ή να προβούμε σε άλλες πιο επεμβατικές αποκαταστάσεις, όπως είναι οι όψεις σύνθετης ρητίνης ή πορσελάνης, τα κεραμικά ένθετα και επένθετα, καθώς και οι ολοκεραμικές στεφάνες πορσελάνης και ζιρκονίου, ανάλογα με το ποσό που διατίθεται κάποιος να δαπανήσει και τις αλλαγές που επιθυμεί. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποτιμάται η λειτουργικότητα, ή να θίγεται η βιολογία των δοντιών και των ούλων, αλλά όλα αυτά να συνδυάζονται αρμονικά με την αισθητική. Και φυσικά, ακόμα και μετά την απόκτηση ενός όμορφου χαμόγελου, η καθημερινή στοματική υγιεινή είναι απαραίτητη για να το διατηρήσουμε υγιές και λαμπερό.

Κλείστε ραντεβού

Λεύκανση

Galatsi Smiles - Whitening1

Αν θέλετε έναν πιο φωτεινό τόνο στο χαμόγελό σας, ο κατάλληλος άνθρωπος για να το συζητήσετε είναι ο οδοντίατρός σας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια, ο μόνος τρόπος για να αποκτήσουν τα δόντια λευκό χρώμα ήταν να τοποθετηθούν όψεις πορσελάνης ή ρητίνης, ή να τροχιστούν και να «ντυθούν» με στεφάνες πορσελάνης. Σήμερα, οι τεχνικές της λεύκανσης είναι μέθοδοι μη επεμβατικές, ασφαλείς εφόσον γίνουν σωστά υπό την επίβλεψη ειδικού οδοντιάτρου, ενώ το αποτέλεσμά τους είναι όμορφο και διαρκεί αρκετά χρόνια.

Για τη λεύκανση δοντιών χρησιμοποιούμε ένα gel που περιέχει ειδικό λευκαντικό παράγοντα. Η πιο γνωστή μέθοδος λεύκανσης είναι αυτή με τα ναρθηκάκια στο σπίτι. Ο οδοντίατρος σας δίνει το κατάλληλο για εσάς ειδικό gel και σας δείχνει πώς να βάζετε το υλικό στα ναρθηκάκια και να τα φοράτε στο σπίτι. Μια άλλη τεχνική είναι η λεύκανση στο ιατρείο. Ο γιατρός εφαρμόζει πάνω στα δόντια τον λευκαντικό παράγοντα για περίπου 20 λεπτά. Συχνά εφαρμόζεται συνδυασμός των δύο μεθόδων, πχ. μία συνεδρία λεύκανσης στο ιατρείο και συνέχιση με νάρθηκες κατ’ οίκον. Η λεύκανση ολοκληρώνεται συνήθως σε 2-3 επισκέψεις ανά εβδομάδα. Ανάλογα με το αποτέλεσμα κάθε φορά, αποφασίζεται και η επανάληψη ή όχι της διαδικασίας.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λεύκανση θα βρείτε στο άρθρο μας, “Λεύκανση των δοντιών”.

Ρωτήστε περισσότερα

Όψεις

Galatsi Smiles - veneer3

Οι όψεις είναι λεπτά κελύφη από πορσελάνη ή σύνθετη ρητίνη, που συγκολλούνται στα πρόσθια δόντια ώστε να βελτιώσουν αισθητικά το σχήμα τους, την όψη τους. το χρώμα τους, ή ακόμα ως ένα βαθμό και την θέση ή την κλίση τους. Οι όψεις χρησιμοποιούνται στα πλαίσια της αισθητικής οδοντιατρικής για τη βελτίωση του χαμόγελου. Συχνά συγκολλούνται 6 ή 8 όψεις σε κάθε γνάθο αλλάζοντας εντελώς το χαμόγελο, μα και τη ζωή και την αυτοπεποίθηση του ασθενή. Έχουμε δύο κύριες κατηγορίες, τις όψεις ρητίνης και τις όψεις πορσελάνης. Αυτές οι δύο κατηγορίες διακρίνονται από πολλές διαφορές στην τεχνική κατασκευής και τοποθέτησης, στον αριθμό ραντεβού που χρειάζονται για να τοποθετηθούν, στην αισθητική τους απόδοση, στη διάρκεια ζωής και στο κόστος τους. Ελάτε να επιλέξουμε μαζί την ιδανική για εσάς τεχνική.

Ρωτήστε περισσότερα

Ολοκεραμικές στεφάνες

Galatsi Smiles - all ceramic crown 1

Όταν υπάρχει μια εκτεταμένη καταστροφή ή απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών, ειδικά στην αισθητική (πρόσθια) περιοχή, ιδανική λύση αποκατάστασης είναι μια στεφάνη ή μια γέφυρα από εξολοκλήρου κεραμικά υλικά (όπως E- max ή ζιρκονία), τα οποία πλεονεκτούν αισθητικά έναντι των συμβατικών μεταλλοκεραμικών στεφανών-γεφυρών. Εσωτερικά, οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες έχουν αντί για μέταλλο έναν λευκό πυρήνα ειδικής πορσελάνης ή ζιρκονίας, και εξωτερικά έχουν ειδική πορσελάνη υψηλής ποιότητας. Δεν εμφανίζουν το γκριζωπό τελείωμα κοντά στα ούλα που βλέπουμε μερικές φορές στις συνηθισμένες μεταλλοκεραμικές στεφάνες και που οφείλεται στον μεταλλικό τους σκελετό. Έχουν άριστη βιοσυμβατότητα, αισθητικά η οπτική τους απόδοση είναι εξαιρετική, ενώ πλέον έχουν υψηλή αντοχή και μακρόχρονη πρόγνωση ακόμα και για οπίσθιες περιοχές του στόματος.

Ρωτήστε περισσότερα

Ένθετα & επένθετα

Galatsi Smiles - Inlay

Τα ένθετα και τα επένθετα είναι αισθητικές αποκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται όπως και τα κοινά σφραγίσματα, δηλαδή για να αναπληρωθεί η οδοντική ουσία που έχει καταστραφεί λόγω τερηδόνας ή λόγω κατάγματος του δοντιού. Με απλά λόγια, ένθετο είναι ένα μεγάλο σφράγισμα που κατασκευάζεται εκτός στόματος και συγκολλάται στο δόντι, αντί να τοποθετείται μέσα σε αυτό άμεσα, από τον οδοντίατρο. Τα επένθετα χρησιμοποιούνται σε πιο εκτεταμένες βλάβες, καλύπτοντας και ένα ή περισσότερα φύματα του δοντιού, ή και ολόκληρη την μασητική επιφάνεια. Πρόκειται για έμμεσες αποκαταστάσεις που κατασκευάζονται στο οδοντοτεχνικό εργαστήριο από πορσελάνη ή ρητίνη. Τα πλεονεκτήματά τους είναι η πολύ συντηρητική προετοιμασία του δοντιού, η ενίσχυση της αντοχής του δοντιού, η μεγαλύτερη διάρκειά τους από ένα απλό σφράγισμα, και η καλύτερη αισθητική τους σχετικά με τις εμφράξεις ρητίνης. Μειονεκτούν ως προς το μεγαλύτερο κόστος τους και το ότι δεν τοποθετούνται άμεσα σε ένα ραντεβού όπως ένα σφράγισμα.

Ρωτήστε περισσότερα
Whitening BeforeWhitening After
Λεύκανση δοντιών
Bad smile before veneersBeautiful smile with veneers
Όψεις πορσελάνης
Onlays - BeforeOnlays - After
Επένθετα
WHITENING
Λεύκανση δοντιών
VENEERS before/after
Όψεις πορσελάνης
ONLAYS before/after
Επένθετα πορσελάνης

Έχετε απορίες; Καλέστε μας τώρα!

210 2131 180

Ενδεικτικές τιμές

Οι τιμές είναι μόνο ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιστατικού. Ζητήστε μας μία δωρεάν εκτίμηση.

Οι τιμές ενδέχεται να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

Έλεγχος – οδηγίες

Δωρεάν!

Λεύκανση δοντιών

από 150 €

Λεύκανση μονήρους δοντιού

από 100 €

Ολοκεραμική στεφάνη

από 280 €

Μελέτη σύνθετου περιστατικού

από 50 €

Εμφράξεις σύνθετης ρητίνης

από 40 €

Όψεις προσθίων δοντιών

από 80 €

Ένθετα, επένθετα πορσελάνης

από 230 €

Γιατί στο Galatsi Smiles;

Γιατί εδώ, σε ένα από τα πιο φιλικά οδοντιατρεία της περιοχής, θα σας υποδεχθούμε ζεστά και με ευγένεια, για να σας προσφέρουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται και αξίζει το δικό σας χαμόγελο.

Εμπειρία και επαγγελματισμός

Η πολυετής εμπειρία του οδοντίατρου Βασίλειου Λόντου και η θεραπεία πάμπολλων περιστατικών από όλο το φάσμα της οδοντιατρικής βοηθούν στην ακριβή διάγνωση του προβλήματος σας, στο σχεδιασμό του ιδανικού σχεδίου θεραπείας, αλλά και στην πρόταση εναλλακτικών λύσεων προσαρμοσμένων στις επιθυμίες, στις ανάγκες και στις δυνατότητές σας. 
Γνωρίστε τον γιατρό

Άριστης ποιότητας υλικά

Καθώς ζητούμενο είναι η βέλτιστη διάρκεια και το υψηλό επίπεδο των αποκαταστάσεων, χρησιμοποιούμε οδοντιατρικά υλικά από τους πλέον έγκυρους κατασκευαστές και προμηθευτές, τα οποία και διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Γιατί πάθος μας είναι το χαμόγελό σας.

Δείτε περισσότερα

Σύγχρονος Εξοπλισμός

Το οδοντιατρείο μας διαθέτει καινούριο και σύγχρονο εξοπλισμό, από τους κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου. Η επιλογή έγινε με γνώμονα την ποιότητα των οδοντιατρικών εργασιών, την αξιοπιστία, και παράλληλα την κατά το δυνατόν άνετη, ανώδυνη και ξεκούραστη θεραπεία σας.
Δείτε περισσότερα

Καθαριότητα

Στο οδοντιατρείο Galatsi Smiles εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα αποφυγής διασποράς λοιμώξεων. Τα εργαλεία αποστειρώνονται με εγκεκριμένες μεθόδους, οι επιφάνειες απολυμαίνονται με ειδικά απολυμαντικά, ενώ μεγάλος αριθμός υλικών είναι μίας χρήσης, για την ασφάλεια και τη σιγουριά όλων!
Δείτε περισσότερα

Συνέπεια στα Ραντεβού

Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, γι’ αυτό η συνέπεια είναι πάντα προτεραιότητά μας. Η οργάνωση των ραντεβού γίνεται μέσω ειδικού λογισμικού, ώστε να μειώνονται οι χρόνοι αναμονής. Η μέριμνά σας για έγκαιρο προγραμματισμό και η κατανόησή σας σε έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.
Κλείστε ραντεβού

Η γνώμη των ασθενών μας

Οι ασθενείς μας είναι η καλύτερη εγγύηση για σας. Εσείς είσαστε η δύναμή μας, γι’ αυτό στα Galatsi Smiles εκτιμούμε τη γνώμη σας. Οι πολλές θετικές γνώμες σας, γραπτές, προφορικές, αλλά και μη λεκτικές για το οδοντιατρείο μας μας εμπνέουν. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και μας δείχνουν πού υπάρχουν περεταίρω περιθώρια βελτίωσης.
Δείτε κριτικές

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Πόσο ασφαλής είναι η λεύκανση των δοντιών;

Η λεύκανση των δοντιών, ανεξαρτήτως τεχνικής, είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία εφόσον ακολουθήσετε τις οδηγίες του οδοντιάτρου, και εφόσον ο γιατρός επιβλέπει τη διαδικασία.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λεύκανση θα βρείτε στο άρθρο μας, “Λεύκανση των δοντιών”.

Γιατί να πάω στον οδοντίατρο αφού υπάρχουν προϊόντα στην αγορά που μπορείς να κάνεις λεύκανση μόνος σου;

Τα προϊόντα του εμπορίου μπορούμε να τα διακρίνουμε σε 3 κατηγορίες:

 1. Λευκαντικά σκευάσματα που τηρούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Αυτά περιέχουν λευκαντικό παράγοντα σε χαμηλές συγκεντρώσεις (περίπου 1% έως 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου). Είναι νόμιμα και ασφαλή να τα χρησιμοποιήσετε χωρίς την επίβλεψη οδοντιάτρου, τα αποτελέσματά τους όμως είναι από ανύπαρκτα έως ιδιαίτερα φτωχά σε σχέση με μία επαγγελματική λεύκανση.
 2. Λευκαντικά σκευάσματα που δεν τηρούν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Λόγω της καυστικότητας του λευκαντικού, τα προϊόντα αυτά συχνά προκαλούν σοβαρά προβλήματα στα δόντια και στα ούλα. Η διακίνησή τους είναι παράνομη και η χρήση τους επικίνδυνη. Συχνά οι βλάβες που προκαλούνται από τέτοια σκευάσματα κοστίζουν πολύ περισσότερο για να αποκατασταθούν, από όσο μία λεύκανση στον οδοντίατρο.
 3. Οι λευκαντικές οδοντόκρεμες. Αυτές δεν μπορούν να λευκάνουν τα δόντια. Συστήνονται από τους οδοντιάτρους μετά την λεύκανση για τη διατήρηση του αποτελέσματος. Και πάλι, η επιλογή λευκαντικής οδοντόκρεμας πρέπει να γίνεται με προσοχή, γιατί πολλές από αυτές περιέχουν συστατικά που αποτρίβουν την αδαμαντίνη και μπορούν να προκαλέσουν βλάβες στα δόντια.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λεύκανση θα βρείτε στο άρθρο μας, “Λεύκανση των δοντιών”.

Έχω ένα απονευρωμένο δόντι που έχει μαυρίσει. Μπορώ να κάνω κάτι χωρίς να βάλω θήκη;

Πολλές φορές τα απονευρωμένα δόντια σκουραίνουν με τον καιρό και αποκτούν μια γκρίζα ή καφέ απόχρωση. Αυτό οφείλεται είτε γιατί ο ασθενής αμέλησε να κάνει έγκαιρα την θεραπεία, είτε σε υλικά που χρησιμοποιούνταν παλιότερα στην ενδοδοντική θεραπεία, είτε σε πλημμελή  διαδικασία καθαρισμού του δοντιού όταν έγινε η θεραπεία. Στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά με τη διαδικασία της εσωτερικής λεύκανσης. Πρόκειται για μία διαδικασία πολύ διαφορετική από την κοινή λεύκανση, που εφαρμόζεται μόνο σε δόντια που είναι ενδοδοντικά θεραπευμένα. Ο γιατρός τοποθετεί στο εσωτερικό του  απονευρωμένου δοντιού ισχυρό λευκαντικό παράγοντα για 2-3 πολύ σύντομες συνεδρίες στο ιατρείο. Η εσωτερική λεύκανση μπορεί να συνδυαστεί με την εξωτερική λεύκανση, με μεγάλη επιτυχία, ή να χρειαστεί να προηγηθεί της τοποθέτησης όψεων ή ολοκεραμικών στεφανών.

Τι διαφέρει ο καθαρισμός των δοντιών από τη λεύκανση;

Πολύ συχνά συγχέονται αυτές οι δύο διαδικασίες. Ο καθαρισμός, που γίνεται με μηχανικά μέσα, απομακρύνει από την επιφάνεια των δοντιών την τρυγία (πέτρα), την οδοντική πλάκα και τις επιφανειακές χρωστικές που επικάθονται στο δόντι και προέρχονται από κάπνισμα, καφέ, κλπ. Η λεύκανση γίνεται με χημικά μέσα, και αποχρωματίζει τις χρωστικές που έχουν εισχωρήσει στη μάζα του δοντιού.  Οπωσδήποτε πριν να ξεκινήσει λεύκανση πρέπει να έχει προηγηθεί μία σωστή εξέταση του στόματος και ένας καλός καθαρισμός των δοντιών.

Ποιες αισθητικές δυσαρμονίες των δοντιών πρέπει να διορθώσουμε, και ποιες όχι;

Θα απαντήσω ξεκαθαρίζοντας ότι εδώ αναφερόμαστε σε θέματα αμιγώς αισθητικά, χωρίς να εμπλέξουμε παθολογικά ή λειτουργικά προβλήματα. Η αντίληψη του ωραίου και η αίσθηση της αισθητικής είναι σε μεγάλο βαθμό υποκειμενική και διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Γι’ αυτό δεν υποδεικνύουμε στους ασθενείς μας δυσαρμονίες, όταν δεν τις αναφέρουν οι ίδιοι αυθόρμητα. Όταν κάτι εσάς δεν σας ενοχλεί, δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι γι’ αυτό.  Αντίθετα, συχνά αποτρέπουμε ασθενείς μας από αισθητικές παρεμβάσεις σε περιπτώσεις:

 • μικρής ηλικίας
 • δοντιών που είναι υγιή και θεωρούμε καλό να μην πειραχτούν
 • ελάχιστων δυσαρμονιών χωρίς ουσιαστική επίδραση στην αισθητική, που απλά προσθέτουν χαρακτήρα και γοητεία
 • υπερβολικών απαιτήσεων που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της υγείας των ιστών και επιπλέον οδηγούν σε περιττή δαπάνη (overtreatment)

Πόσο κοστίζουν οι όψεις;

Αυτό εξαρτάται:

 • Από το υλικό και την τεχνική που θα επιλεγεί. Εάν αναφερόμαστε δηλαδή σε όψεις πορσελάνης, σε έμμεσες όψεις ρητίνης, σε άμεσες διαστρωματικές όψεις ρητίνης, ή σε άμεσες μονοχρωματικές όψεις ρητίνης.
 • Από τη θέση, την κλίση, το σχήμα και το χρώμα του δοντιού (σε πολλές περιπτώσεις η όψη μπορεί να είναι ακριβότερη γιατί έχει επιπλέον αναισθησία, τροχισμό και περισσότερα στρώματα υλικού).
 • Από το αν χρειάζεται να προηγηθούν και άλλες παρεμβάσεις σε κάποια δόντια (ενδοδοντική θεραπεία, λεύκανση, έμφραξη, αισθητική ουλοπλαστική, κλπ)

Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται προσεκτική εξέταση και εκτίμηση πριν αποφασιστεί το τελικό σχέδιο αποκατάστασης και ο προϋπολογισμός του. Γι’ αυτό και δεν είναι δυνατή η κοστολόγηση περιστατικών εξ’ αποστάσεως.

Έχω δει στρας σε δόντι και μου άρεσε! Είναι ασφαλές; Πονάει;

Υπάρχει μεγάλη γκάμα διακοσμητικών φτιαγμένων αποκλειστικά για το στόμα, με τη μορφή κοσμημάτων χρυσού, λευκόχρυσου ή ημιπολύτιμων λίθων. Η τοποθέτησή τους γίνεται πολύ εύκολα και γρήγορα. Συγκολλούνται γρήγορα και ανώδυνα, χωρίς τρόχισμα και χωρίς να προκληθεί καμία βλάβη στο δόντι, όπως τα ορθοδοντικά brackets. Εξίσου εύκολα μπορούν να αφαιρεθούν χωρίς να μείνει κάποιο σημάδι πάνω στο δόντι.

Δεν βρήκατε την δική σας απορία;

Συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας με τα στοιχεία σας και την ερώτησή σας!

  Μοιραστείτε: