Προσθετική

Dental bridge

Όταν έχουμε χάσει κάποια δόντια, ή όταν κάποιο δόντι έχει καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, τότε τα ελλείποντα δόντια πρέπει να συμπληρωθούν, γιατί η απώλειά τους προκαλεί υπερέκφυση και μετακινήσεις των παρακέιμενων και των ανταγωνιστών δοντιών, δυσλειτουργίες της κροταφογναθικής άρθρωσης, προβλήματα μάσησης, ομιλίας, αισθητικής, κ.α. Η Προσθετική Οδοντιατρική ασχολείται με την αποκατάσταση των δοντιών που έχουν χαθεί ή καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό, καθώς και με τη διόρθωση της σύγκλεισης. Την διακρίνουμε σε ακίνητη προσθετική (στεφάνες, γέφυρες, όψεις κ.α.), σε κινητή προσθετική (ολικές, μερικές ή επένθετες οδοντοστοιχίες) και σε επιεμφυτευματική προσθετική (στεφάνες, γέφυρες ή οδοντοστοιχίες επί εμφυτευμάτων). Η προσθετική γίνεται πάντοτε με τη συνεργασία του οδοντιάτρου με το οδοντοτεχνικό εργαστήριο. Για την ολοκλήρωσή της χρειάζεται αρκετά ραντεβού, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται κυρίως από το είδος των αποκαταστάσεων και το σχέδιο θεραπείας. Σε πολλές περιπτώσεις πριν την προσθετική χρειάζεται να έχουν προηγηθεί άλλες θεραπευτικές διαδικασίες, όπως ενδοδοντκή θεραπεία, περιοδοντική θεραπεία, εξαγωγές, εμφράξεις, και η προσθετική είναι συνήθως το τελευταίο στη σειρά μέρος του σχεδίου θεραπείας.

Κλείστε ραντεβού

Ακίνητη προσθετική

Οδοντιατρικές Υπηρεσίες, Oδοντίατρος Βασίλειος Λόντος

Η συμβατική ακίνητη προσθετική αναφέρεται σε προσθέσεις μόνιμα συγκολλημένες σε φυσικά δόντια. Τα δόντια – στηρίγματα μιας ακίνητης πρόσθεσης παρασκευάζονται βάσει συγκεκριμένων κανόνων, ώστε να υποδεχθούν την πρόσθεση, είτε πρόκειται για στεφάνη είτε γέφυρα. Οι στεφάνες και οι γέφυρες κατασκευάζονται από διάφορα υλικά. Συχνά αποτελούνται από έναν μεταλλικό σκελετό, ο οποίος επενδύεται με ειδική πορσελάνη στο χρώμα των φυσικών δοντιών (μεταλλο-κεραμική στεφάνη ή γέφυρα). Σε άλλες περιπτώσεις τη θέση του μεταλλικού σκελετού παίρνει ένας κεραμικός πυρήνας από ειδική πορσελάνη ή ζιρκονία, ο οποίος επίσης επενδύεται με πορσελάνη στο φυσικό χρώμα των δοντιών (ολοκεραμική στεφάνη ή γέφυρα). Στην ακίνητη προσθετική κατατάσσονται τυπικά και οι όψεις πορσελάνης, που απαντήσαμε στο κεφάλαιο της αισθητικής οδοντιατρικής.

Ρωτήστε περισσότερα

Κινητή προσθετική

Οδοντιατρικές Υπηρεσίες, Oδοντίατρος Βασίλειος Λόντος

Η συμβατική κινητή προσθετική αναφέρεται σε περιπτώσεις εκτεταμένης ή ολικής απώλειας δοντιών, όπου η τοποθέτηση γέφυρας είναι δύσκολη λόγω έλλειψης των απαραίτητων δοντιών – στηριγμάτων, ή για λόγους οικονομικούς. Αντίθετα με τις ακίνητες προσθέσεις, εδώ αναφερόμαστε σε προσθέσεις τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αφαιρεί και να επανατοποθετεί κατά βούληση. Τέτοιες εκτεταμένες ελλείψεις δοντιών τις αντιμετωπίζουμε συμβατικά με οδοντοστοιχίες, ολικές ή μερικές, ανάλογα αν αναφερόμαστε σε ολική ή μερική νωδότητα της κάθε γνάθου. Το υλικό των οδοντοστοιχιών είναι κατά κανόνα το ακρυλικό, στο χρώμα των δοντιών και των ούλων που υποκαθιστώνται. Στις μερικές οδ/χίες έχουμε και μεταλλικά μέρη, τα οποία συνδέουν τα μέρη της οδ/χίας μεταξύ τους, καθώς και την οδοντοστοιχία με τα εναπομείναντα δόντια – στηρίγματα.

Ρωτήστε περισσότερα

Εμφυτεύματα

Οδοντικά εμφυτεύματα Οδοντιατρικές Υπηρεσίες, Oδοντίατρος Βασίλειος Λόντος

Οι κινητές οδοντοστοιχίες είναι για κάποιους ανθρώπους δύσκολες στην χρήση τους, ενώ τυχόν έλλειψη σταθερότητας μπορεί να δημιουργεί ανασφάλεια. Αντί αυτών, οι σταθερές προσθέσεις με εμφυτεύματα πλεονεκτούν, όχι μόνο λειτουργικά και αισθητικά, αλλά και ως προς το αίσθημα ασφάλειας που δημιουργούν. Ακόμα και η υποκατάσταση μονήρους δοντιού με εμφύτευμα πλεονεκτεί της αντίστοιχης κλασικής γέφυρας, αφού δεν χρειάζεται να παρασκευαστούν τα παρακείμενα δόντια.
Το εμφύτευμα μπορούμε να το παρομοιάσουμε με μία τεχνητή ρίζα από τιτάνιο, ένα μέταλλο απόλυτα βιοσυμβατό με τους ανθρώπινους ιστούς, πάνω στην οποία τοποθετούνται στεφάνες ή γέφυρες, ή στηρίζονται οδοντοστοιχίες. Εμφυτεύματα μπορούν να βάλουν ενήλικες οποιασδήποτε ηλικίας, αντενδείκνυνται όμως σε ασθενείς με συγκεκριμένες παθήσεις, όπως μη θεραπευμένη περιοδοντίτιδα, αρρύθμιστο διαβήτη, λήψη διφοσφωνικών για οστεοπόρωση, κ.α. Συχνά χρειάζεται να γίνουν χειρουργικές διορθώσεις πριν ή κατά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, ιδίως αν το οστό της γνάθου δεν πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να δεχθεί εμφυτεύματα.
Η τοποθέτησή τους μπορεί να χρειαστεί 1 ως 4 μήνες, ενώ το κόστος τους θεωρείται από πολλούς ασθενείς υψηλό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας “Οδοντικά εμφυτεύματα: Δόντια απ’ την αρχή!”

Ρωτήστε περισσότερα
Partially edentate patient, teeth with calculusMouth restorated with full and partial dentures
Μερική & ολική οδοντοστοιχία
Old PFM crown #16 and missing tooth #14zirconia bridge 3 teeth #14-#16
Γέφυρα ζιρκονίας
Before implants restorationAfter prosthetic restoration
Στεφάνες επί εμφυτευμάτων & φυσικών δοντιών
DENTURES before/after
Μερική & ολική οδοντοστοιχία
ZIRCONIA
Γέφυρα ζιρκονίας
Ceramic crowns made on implant and natural teeth before/after
Στεφάνες επί εμφυτευμάτων & φυσικών δοντιών

Έχετε απορίες; Καλέστε μας τώρα!

210 2131 180

Ενδεικτικές τιμές

Οι τιμές είναι μόνο ενδεικτικές και μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες κάθε περιστατικού. Ζητήστε μας μία δωρεάν εκτίμηση.

Οι τιμές ενδέχεται να μεταβληθούν χωρίς προειδοποίηση.

Έλεγχος – οδηγίες

Δωρεάν!

Στεφάνη μεταλλοπορσελάνης (PFM)

από 200 €

Μερική οδοντοστοιχία

από 600 €

Εμφυτεύματα

κατά περίπτωση

Μελέτη σύνθετου περιστατικού

από 50 €

Ολοκεραμική στεφάνη

από 280 €

Ολική οδοντοστοιχία

από 500 €

Γιατί στο Galatsi Smiles;

Γιατί εδώ, σε ένα από τα πιο φιλικά οδοντιατρεία της περιοχής, θα σας υποδεχθούμε ζεστά και με ευγένεια, για να σας προσφέρουμε ό,τι ακριβώς χρειάζεται και αξίζει το δικό σας χαμόγελο.

Εμπειρία και επαγγελματισμός

Η πολυετής εμπειρία του οδοντίατρου Βασίλειου Λόντου και η θεραπεία πάμπολλων περιστατικών από όλο το φάσμα της οδοντιατρικής βοηθούν στην ακριβή διάγνωση του προβλήματος σας, στο σχεδιασμό του ιδανικού σχεδίου θεραπείας, αλλά και στην πρόταση εναλλακτικών λύσεων προσαρμοσμένων στις επιθυμίες, στις ανάγκες και στις δυνατότητές σας. 
Γνωρίστε τον γιατρό

Άριστης ποιότητας υλικά

Καθώς ζητούμενο είναι η βέλτιστη διάρκεια και το υψηλό επίπεδο των αποκαταστάσεων, χρησιμοποιούμε οδοντιατρικά υλικά από τους πλέον έγκυρους κατασκευαστές και προμηθευτές, τα οποία και διαθέτουν τις απαραίτητες πιστοποιήσεις. Γιατί πάθος μας είναι το χαμόγελό σας.

Δείτε περισσότερα

Σύγχρονος Εξοπλισμός

Το οδοντιατρείο μας διαθέτει καινούριο και σύγχρονο εξοπλισμό, από τους κορυφαίους κατασκευαστές του χώρου. Η επιλογή έγινε με γνώμονα την ποιότητα των οδοντιατρικών εργασιών, την αξιοπιστία, και παράλληλα την κατά το δυνατόν άνετη, ανώδυνη και ξεκούραστη θεραπεία σας.
Δείτε περισσότερα

Καθαριότητα

Στο οδοντιατρείο Galatsi Smiles εφαρμόζουμε αυστηρά πρωτόκολλα αποφυγής διασποράς λοιμώξεων. Τα εργαλεία αποστειρώνονται με εγκεκριμένες μεθόδους, οι επιφάνειες απολυμαίνονται με ειδικά απολυμαντικά, ενώ μεγάλος αριθμός υλικών είναι μίας χρήσης, για την ασφάλεια και τη σιγουριά όλων!
Δείτε περισσότερα

Συνέπεια στα Ραντεβού

Ο χρόνος σας είναι πολύτιμος, γι’ αυτό η συνέπεια είναι πάντα προτεραιότητά μας. Η οργάνωση των ραντεβού γίνεται μέσω ειδικού λογισμικού, ώστε να μειώνονται οι χρόνοι αναμονής. Η μέριμνά σας για έγκαιρο προγραμματισμό και η κατανόησή σας σε έκτακτα περιστατικά που μπορεί να προκύψουν, βοηθάει σε αυτή την κατεύθυνση.
Κλείστε ραντεβού

Η γνώμη των ασθενών μας

Οι ασθενείς μας είναι η καλύτερη εγγύηση για σας. Εσείς είσαστε η δύναμή μας, γι’ αυτό στα Galatsi Smiles εκτιμούμε τη γνώμη σας. Οι πολλές θετικές γνώμες σας, γραπτές, προφορικές, αλλά και μη λεκτικές για το οδοντιατρείο μας μας εμπνέουν. Μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε και μας δείχνουν πού υπάρχουν περεταίρω περιθώρια βελτίωσης.
Δείτε κριτικές

Ερωτήσεις & Απαντήσεις

Έχασα κάποια δόντια. Πρέπει οπωσδήποτε να τα αναπληρώσω; Τι θα συμβεί αν τα αφήσω όπως είναι;

Όταν χάνουμε ένα δόντι, δημιουργείται κενός χώρος που πρέπει να αναπληρωθεί. Αν δεν γίνει αυτό σε εύλογο χρονικό διάστημα, τα υπόλοιπα δόντια υφίστανται μεταβολές, μετακινήσεις, και αποκλίσεις. Η απώλεια ακόμη κι ενός δοντιού δυσκολεύει τη μάσηση, την ομιλία και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην κροταφογναθική διάρθρωση. Το οστό εκεί που βρισκόταν το δόντι/δόντια ατροφεί, συρρικνώνεται και μετά είναι δύσκολο να ανακτηθεί.

Οι λύσεις είναι πολλές και συμβατές με όλο το φάσμα των οικονομικών δυνατοτήτων.Η προτιμότερη λύση είναι μια ακίνητη προσθετική αποκατάσταση (γέφυρα σε φυσικά δόντια ή εμφυτεύματα), με προτιμότερα τα εμφυτεύματα. Έχει αποδειχτεί πως τα εμφυτεύματα περιορίζουν την απορρόφηση και την ατροφία του οστού. Οι γέφυρες το επιτυγχάνουν αυτό σε σημαντικά μικρότερο βαθμό, ενώ οι κινητές αποκαταστάσεις ελάχιστα επιβραδύνουν την απορρόφηση του φατνιακού οστού, και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να την επιταχύνουν.

Τι είναι η "γέφυρα";

Γέφυρα λέμε μία ακίνητη προσθετική αποκατάσταση που αντικαθιστά ένα η περισσότερα δόντια που έχουν χαθεί, και που στηρίζεται σε δύο τουλάχιστον γειτονικά φυσικά δόντια – στηρίγματα ή εμφυτεύματα.

Οι γέφυρες, είναι σταθερά κολλημένες στα φυσικά δόντια, σε αντίθεση με τις κινητές οδοντοστοιχίες, οι οποίες αφαιρούνται και επανατοποθετούνται κατά βούληση από τον ίδιο τον ασθενή. Μία γέφυρα μπορεί να στηρίζεται σε δύο ή περισσότερα εμφυτεύματα, αντί για φυσικά δόντια. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για επιεμφυτευματική γέφυρα.

Από τι υλικά φτιάχνεται μία στεφάνη ("θήκη");

Ανάλογα με το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένες οι στεφάνες (και οι γέφυρες) διακρίνονται σε

  • Μεταλλο-κεραμικές
  • Ολοκεραμικές
  • Μεταλλο-ακρυλικές και,
  • Ολο-μεταλλικές

Οι μεταλλοκεραμικές (PFM, Porcelain Fused to Metal) χρησιμοποιούνται συχνότερα απ’ όλα τα άλλα είδη γεφυρών. Αποτελούνται από έναν μεταλλικό σκελετό ο οποίος καλύπτεται εξ ολοκλήρου με κεραμικό υλικό (πορσελάνη). Γενικά έχουν καλή αισθητική, μεγάλη αντοχή και ευρύ φάσμα εφαρμογών. Αισθητικό μειονέκτημά τους είναι η παρουσία μεταλλικού σκελετού, ο οποίος καλύπτεται μεν με πορσελάνη, προσδίδει όμως μια σχετική αδιαφάνεια, ιδίως στον αυχένα (δηλαδή κοντά στα ούλα). Η παρουσία του μετάλλου, σε περιπτώσεις μελλοντικής υφίζησης των ούλων (ιδίως στα πρόσθια άνω δόντια), μπορεί να φαίνεται στους αυχένες ως “γκριζάρισμα”, κάτι που για πολλούς ανθρώπους είναι αντιαισθητικό.

Οι ολοκεραμικές είναι νέου τύπου στεφάνες, απαλλαγμένες από μεταλλικό σκελετό (metal free). Εσωτερικά, οι ολοκεραμικές στεφάνες και γέφυρες έχουν αντί για μέταλλο έναν λευκό πυρήνα ειδικής πορσελάνης ή ζιρκονίας, και εξωτερικά έχουν πορσελάνη υψηλής ποιότητας. Δεν εμφανίζουν το γκριζωπό τελείωμα κοντά στα ούλα που βλέπουμε μερικές φορές στις συνηθισμένες μεταλλοκεραμικές στεφάνες και που οφείλεται στον μεταλλικό τους σκελετό. Έχουν άριστη βιοσυμβατότητα, αισθητικά η οπτική τους απόδοση είναι εξαιρετική, ενώ πλέον έχουν υψηλή αντοχή και μακρόχρονη πρόγνωση ακόμα και για γέφυρες σε οπίσθιες περιοχές του στόματος. Μειονέκτημά τους είναι το αυξημένο κόστος σχετικά με τις PFM στεφάνες.

Οι μεταλλο-ακρυλικές είναι παλαιού τύπου αποκαταστάσεις, όπου ως υλικό κάλυψης του μεταλλικού σκελετού χρησιμοποιείται ακρυλικό και όχι πορσελάνη. Έχουν πολλά μειονεκτήματα, όπως μέτρια αισθητική, έλλειψη φυσικότητας, αστάθεια χρώματος, συχνό ξεφλούδισμα (chipping) της ακρυλικής επικάλυψης, κ.α, με αποτέλεσμα η τοποθέτησή τους σήμερα να έχει σχεδόν εγκαταλειφθεί..

Οι ολο-μεταλλικές στεφάνες (full metal crowns) είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένες από μέταλλο, χωρίς αισθητική επικάλυψη πορσελάνης ή ακρυλικού. Η αντοχή τους και η βιοσυμβατότητά τους είναι κορυφαία, απαιτούν μικρότερη αποκοπή οδοντικών ιστών και είναι πιο οικονομικές, αλλά επειδή υστερούν σημαντικά στον αισθητικό τομέα τοποθετούνται πολύ σπάνια και μόνο στις οπίσθιες περιοχές του στόματος.

Τι είναι οι οδοντοστοιχίες;

Εδώ αναφερόμαστε σε προσθέσεις τις οποίες ο χρήστης μπορεί να αφαιρεί και να επανατοποθετεί κατά βούληση. Τις ξεχωρίζουμε σε  ολικές ή μερικές οδοντοστοιχίες, ανάλογα αν αποκαθιστούν ολική ή μερική νωδότητα της κάθε γνάθου. Το υλικό των οδοντοστοιχιών είναι κατά κανόνα το ακρυλικό, στο χρώμα των δοντιών και των ούλων που υποκαθιστώνται. Στις μερικές οδ/χίες συνήθως έχουμε και μεταλλικά μέρη, τα οποία συνδέουν τα μέρη της οδ/χίας μεταξύ τους, καθώς και την οδοντοστοιχία με τα εναπομείναντα δόντια – στηρίγματα. Μία υποκατηγορία μερικών οδ/χιών είναι οι επένθετες οδ/χίες που στηρίζονται πάνω σε οδοντικές ρίζες, ή σε εμφυτεύματα.

Πολλές φορές οι οδοντοστοιχίες, κυρίως οι ολικές και μάλιστα στην κάτω γνάθο, δεν έχουν καλή συγκράτηση. Στις περιπτώσεις αυτές, η τοποθέτηση 2-4 εμφυτευμάτων ανά γνάθο και η μετατροπή της οδοντοστοιχίας σε επένθετη (επιεμφυτευματική) βελτιώνει εντυπωσιακά την σταθερότητα των οδοντoστοιχιών.

Πόσον καιρό θα χρειαστώ για να φτιάξω μια ολική οδοντοστοιχία και πόσο για να την συνηθίσω;

Συνήθως απαιτούνται πέντε συνεδρίες σε διάστημα περίπου 15 ημερών ή λίγο περισσότερο. Εάν το περιστατικό είναι πιο περίπλοκο, μπορεί να χρειαστούν επιπλέον συνεδρίες και περισσότερες ημέρες για την ολοκλήρωσή του.

Τις πρώτες ημέρες ή εβδομάδες μετά την τοποθέτηση της οδοντοστοιχίας σας μπορεί να αισθάνεστε κάπως περίεργα ή δυσάρεστα. Πολλοί αισθάνονται ότι “έχουν ένα ξένο σώμα στο στόμα τους”, ότι θα φύγουν από τη θέση τους, ότι περιορίζεται η γλώσσα, και παρατηρούν αυξημένη ροή σάλιου και ίσως και κάποιους ερεθισμούς στον βλεννογόνο. Όλα τα συμπτώματα υποχωρούν με τον καιρό, καλό όμως είναι αν υπάρχουν ερεθισμοί να συμβουλευτούμε τον οδοντίατρό μας. Το πόσος καιρός θα χρειαστεί δεν μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά. Εξαρτάται από την ηλικία του ασθενή, από την ιδιοσυγκρασία του, από τον χαρακτήρα του, από την καλή εφαρμογή της οδ/χίας, και από τη σωστή χρήση της.

Τι είναι τα εμφυτεύματα; Υπάρχει περίπτωση να τα απορρίψει ο οργανισμός μου;

Τα εμφυτεύματα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις της σύγχρονης οδοντιατρικής, και αυτό γιατί λόγω της ύπαρξής τους η αποκατάσταση των ελλειπόντων δοντιών γίνεται πιο εύκολη και μακροχρόνια. Το εμφύτευμα είναι ουσιαστικά ένας κοχλίας από τιτάνιο που υποκαθιστά την ρίζα ενός χαμένου δοντιού, βοηθώντας στην τοποθέτηση μιας στεφάνης, μιας γέφυρας, ή ακόμα και οδοντοστοιχίας, ανάλογα με την περίπτωση.

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα οδοντικά εμφυτεύματα δεν προκαλούν καμία αντίδραση απόρριψης στον οργανισμό. Το υλικό κατασκευής του είναι το μέταλλο τιτάνιο, που επιτρέπει την πλήρη ενσωμάτωσή του στο οστό της γνάθου, γιατί ο οργανισμός δεν το αντιμετωπίζει ως ξένο σώμα. Όλο αυτό γίνεται με μία βιολογική διαδικασία που λέγεται οστεοενσωμάτωση, όπως επίσης συμβαίνει με τα ορθοπεδικά εμφυτεύματα (πλάκες οστεοσύνθεσης).

Όπως βέβαια και σε κάθε οδοντιατρική ή άλλη θεραπευτική διαδικασία, υπάρχουν κάποια μικρά ποσοστά αποτυχίας. Στην περίπτωση των εμφυτευμάτων αυτά τα ποσοστά κυμαίνονται στα όρια του 3-5% και εξαρτώνται από την επάρκεια του οδοντιάτρου , τη συνεργασία του ασθενή μακροπρόθεσμα σε θέματα υγιεινής και επαναξετάσεων, καθώς και από κάποιους αστάθμητους παράγοντες σε μικρότερο βαθμό.

Περισσότερες πληροφορίες για τα εμφυτεύματα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας “Οδοντικά εμφυτεύματα: Δόντια απ’ την αρχή!”

Είμαι διαβητικός. Μπορώ να βάλω εμφυτεύματα;

Ο σακχαρώδης διαβήτης δεν αποτελεί αντένδειξη τοποθέτησης εμφυτευμάτων, αρκεί ο διαβήτης να είναι καλά ρυθμισμένος και τα επίπεδα ζαχάρου στο αίμα να διατηρούνται σε φυσιολογικά επίπεδα. Αντίθετα, ασθενείς με μη ελεγχόμενα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα τους δεν θεωρούνται κατάλληλοι για αποκατάσταση με εμφυτεύματα. Φυσικά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που πρέπει να συνεκτιμηθούν, όπως ο τύπος του διαβήτη, πόσα χρόνια είστε διαβητικός/διαβητική, εάν καπνίζετε, εάν υπάρχει περιοδοντίτιδα, εάν έχετε μια σωστή καθημερινή ρουτίνα στοματικής υγιεινής, κ.α. Αναμφίβολα θα πρέπει να μιλήσετε από κοντά με τον οδοντίατρο αλλά και με τον διαβητολόγο σας. Περισσότερες πληροφορίες για το θέμα μπορείτε να βρείτε στο άρθρο μας “Διαβήτης και στοματική υγεία: Ομαλή συμβίωση ή ολέθρια σχέση;

Πόσο κοστίζουν τα εμφυτεύματα;

Θα ήταν ανεύθυνο να δοθεί μια άμεση απάντηση, εξ αποστάσεως και κοινή για όλους σε αυτό το ερώτημα, γιατί υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι και ποιότητες εμφυτευμάτων, όπως και πολλές διαφορετικές δυνατότητες για την τοποθέτηση δοντιών πάνω σε εμφυτεύματα. Επίσης δεν είναι όλα τα στόματα ίδια, υπάρχουν ιδιαιτερότητες που μπορεί να χρειάζονται διαφορετική προσέγγιση και προ-προσθετική προετοιμασία. Σε κάθε περίπτωση χρειάζεται σωστός κλινικός και απεικονιστικός έλεγχος, ακολουθούμενος από το σχεδιασμό του πλάνου θεραπείας, και μόνο τότε μπορεί να δοθεί ένας προϋπολογισμός της αξίας του σχεδίου αποκατάστασης.

Δεν βρήκατε την απάντηση που χρειάζεστε;

Αν δεν βρήκατε την απάντηση που ψάχνετε σε αυτή τη σελίδα, παρακαλούμε συμπληρώστε τη φόρμα επικοινωνίας και πατήστε “Αποστολή”.

    Μοιραστείτε: